Ένταλμα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα εκδόθηκε σήμερα το πρωί από τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης που συγκλονίζει την κυπριακή πολιτική και οικονομική ζωή του νησιού. Για την ίδια υπόθεση ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον Θεοφάνη Λώλο στέλεχος της εταιρείας μελετών Enviromental. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε ότι αν οι δύο ύποπτοι εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δεν παρουσιαστούν από μόνοι τους, θα κινηθεί η διαδικασία για έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψής τους.

Οι έρευνες για υποθέσεις δωροδοκίας της εταιρίας Helector ΑΕ σε λειτουργούς του υπουργείου Εσωτερικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου η εταιρία να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση στους διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους Πάφου και Λάρνακας βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Ήδη υπό κράτηση βρίσκονται οι δήμαρχοι των δύο πόλεων με την κατηγορία της δωροδοκίας.
Χθες το απόγευμα οι κυπριακές Αρχές συνέλαβαν τον Αθανάσιο Κατρή ο οποίος από το 2003 – 2012 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector ΑΕ, μητρική της Helector στην Κύπρο και φέρεται να ενεπλάκη στα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, δηλαδή στην προκήρυξη, κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των μονάδων.
Μέχρι στιγμής υπό κράτηση βρίσκονται περισσότερα από δέκα άτομα τα περισσότερα εξ αυτών υψηλόβαθμα στελέχη την εταιρίας Helector και των θυγατρικών της.
Ο Ιωάννης Κοκότσης, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Helector σε κατάθεσή του έχει ήδη ομολογήσει ότι από το 2010 που ανέλαβε τη διεύθυνση της εταιρίας έχει δώσει ποσό μεγαλύτερο του 1,5 εκατομμυρίου σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου, προκειμένου η εταιρεία του να πραγματοποιεί υπερκέρδη, χρεώνοντας τους δήμους, και κατ’ επέκταση τους καταναλωτές, με πολύ πιο υψηλά τέλη για τη διαχείριση των σκουπιδιών από το κόστος και το νόμιμο κέρδος της.
πηγή CNN Greece
 - Κίνημα Δεν Πληρώνω