Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ελληνικός Χρυσός: Η ΓΣΕΕ, λαγός της Eldorado Gold;

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ΓΣΕΕ τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρείας εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold, οι θέσεις εργασίας των οποίων έχουν περιέλθει σε καθεστώς επισφάλειας τον τελευταίο χρόνο, κυρίως εξαιτίας των αντιεπενδυτικών επιλογών και των ιδεοληπτικών εμμονών της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Η στήριξή μας στους μεταλλωρύχους και στις οικογένειές τους είναι αδιαπραγμάτευτη και κάθε πράξη ή παράλειψη που θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον συνάδελφών μας, αποτελεί πράξη εχθρική για το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας.

Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στα δικαιώματα των εργαζομένων, μα κυρίως στις εκδοθείσες αποφάσεις του ΣτΕ, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να παραμερίσει ιδεοληψίες και τακτικισμούς, λαμβάνοντας μέριμνα για τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων. Πάνω απ’ όλα απαιτείται να εγγυηθεί ότι από την «πολιτική» της, δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας και δεν θα απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος.

Καλούμε Κυβέρνηση και Eldorado Gold, να διακόψουν εδώ και τώρα κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού. Είναι απαίτηση των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, ν΄ αναζητηθεί άμεσα ισόρροπη και βιώσιμη λύση σ’ αυτήν τη μακροχρόνια διαμάχη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: