Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

25 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα


Τα παιδιά ξεχύνονται στους κάμπους,
οι φωνές τους δεν είναι πια κουρέλια.
Έντιμο αίμα που ζητάει εκδίκηση.

Οδ. Ελύτης

25 χρόνια μετά από το βράδυ εκείνο στην Πάτρα, όταν ο κομμουνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έπεφτε νεκρός από τους τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ και της κυβέρνησης, δίνουμε και πάλι υπόσχεση τιμής ότι συνεχίζουμε τον Αγώνα!
Δεν ξεχνάμε τίποτα, δεν υποτασσόμαστε και δεν παραδινόμαστε σε αυτούς που έφερναν και φέρνουν την κοινωνική βαρβαρότητα, που επιβάλλουν την εκμετάλλευση, που καταπιέζουν και χτυπούν ανάγκες και δικαιώματα.
Ζητούν και πάλι συναίνεση οι κυβερνώντες. Για να περάσουν βάρβαρα μέτρα. Μα εμείς εκείνες τις μέρες, μαζί σου, φωνάζαμε «καμία συναίνεση!» Δεν θα τους αφήσουμε να λερώσουν τις λέξεις, τις ιδέες, τους αγώνες μας Νίκο.
Όπως και εκείνον το Νοέμβρη, εκείνον το Δεκέμβρη, εκείνον το Γενάρη, είμαστε στις πρώτες αλυσίδες των κινητοποιήσεων, στις συνελεύσεις και τους δρόμους, για να μην περάσουν! Φωνάζουμε ακόμα, πάλι, ξανά και ξανά το «Δεν θα περάσει», απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή επίθεση, κάθε μέτρο και πολιτική που θέλει το λαό μας υποταγμένο και εξαθλιωμένο, τη νεολαία μας χωρίς μέλλον και δέσμια, τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και φοβισμένους. Όπως έκανε με τη στάση του ο αγωνιστής Νίκος Τεμπονέρας, στην πρώτη γραμμή, υπερασπιζόμενος τους μαθητές του, το δίκιο του αγώνα, την πάλη ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.
Χρέος κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, των κοινωνικών αγωνιστών, των μαχόμενων δυνάμεων που δεν συμβιβάστηκαν, των νέων κομμουνιστών, είναι να συνεχίσουμε το δρόμο μέχρι το τέλος. Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση. Για να πάρουμε όσα μας αξίζουν. Για να ζήσουμε ελεύθεροι. Αυτό «χρωστάμε» στο Νίκο, στο Σωτήρη, το Γρηγόρη, την Σωτηρία, το Μιχάλη, τον Ιάκωβο, τον Πάυλο, τον…, την…, σε όλους εμάς.
Ο Τεμπονέρας ΖΕΙ, στους νέους αγώνες και τις εξεγέρσεις!
(Οι σύντροφοι από το ΝΑΡ και τη νεολαία που είμασταν μαζί σου εκείνες τις μέρες στην Πάτρα το 1990-91)

Δείτε ένα μικρό video-αφιέρωμα:

| Νέο Αριστερό Ρεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: