Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μια φωτογραφία

Στην εξέδρα του σύριζα για τα επινίκια χτες, τον Καμμένο συνόδευε ως πρώτη ορντινάντσα ο Νίκος Νικολόπουλος. περνιέται για γραφικός χριστιανοταλιμπάν, αλλά το όνομά του συναντάται στην υπόθεση της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα το Γενάρη του '91.


 εκείνες τις μέρες είχε δοθεί πρόσταγμα από την τοπική ΝΔ σε ένοπλες ομάδες κρούσης (τους περίφημους Rangers και Κένταυρους) να χτυπήσουν τις σχολικές και πανεπιστημιακές καταλήψεις της Πάτρας. με επικεφαλής τον Αλέκο Μαραγκό και ομάδα "αγανακτισμένων γονιών", επιχειρείται ανακατάληψη σε τρία λύκεια. την επόμενη μέρα γίνεται νέα απόπειρα με τη συνδρομή και του Γιάννη Καλαμπόκα, αρχηγού της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας. το ίδιο βράδι, μια ομάδα περίπου 40 Κενταύρων με επικεφαλής τον Καλαμπόκα και τον Μαραγκό εμφανίζεται στο Πολυκλαδικό δήθεν για αφισοκόλληση. χτυπάνε κόσμο και καθηγητές, απωθούνται. λίγο μετά, στο 3ο Λύκειο βγάζουν λοστούς και μαχαίρια. ο Καλαμπόκας σκοτώνει με δύο χτυπήματα τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. την ημέρα της κηδείας του, κάποιος πετούσε πέτρες στο πλήθος και κρατούσε μαχαίρι. στην αστυνομία που τον φυγάδευσε λίγο πριν το λυντσάρισμα, δήλωσε αφισοκολλήτης του Νικολόπουλου.
ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν επικεφαλής της ΝΔ Αχαϊας. στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την υπόθεση, ορίστηκε μέλος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη -ενώ ήδη ήταν γνωστός ως πολιτικός πατέρας του Καλαμπόκα. η εμπλοκή του δεν μπορούσε πια να διερευνηθεί.
ο Αλέκος Μαραγκός ήταν υπάλληλος της Ασφάλειας, σύμφωνα με τον πρόεδρο σωματείου αστυνομικών Αχαϊας. απαλλάχτηκε από την υπόθεση με βούλευμα.

αρχηγός των Rangers ήταν ο νεολαίος τότε Bαγγέλης Mεϊμαράκης.
το δημοσιογραφικό πλυντήριο Νίκος Χατζηνικολάου και ο πιτσαδόρος Αντώνης Σαμαράς ήταν, ανάμεσα σε άλλους, μέλη των ομάδων κρούσης -ο πιτσαδόρος μάλιστα συμμετείχε σε καταγεγραμμένες επιθέσεις.
ο Γιάννης Καλαμπόκας, αρχηγός της ΟΝΝΕΔ τότε, είναι εδώ και χρόνια ελεύθερος και εργάζεται σε εισπρακτική εταιρεία στο Βόλο.
δικηγόρος του ήταν ο Μιχάλης Αρβανίτης, σημερινός βουλευτής της Χρυσής Αυγής. κατηγορούμενος σήμερα για μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αποφυλακίστηκε πρόσφατα.
χτες ξεμπερδέψαμε με το παλιό, όπως δήλωσε ο ηγέτης-δίπλα-στον-Καμμένο από την εξέδρα που βάσταζε ο Νικολόπουλος. αυτή η φωτογραφία θα μας θυμίζει πάντα ότι το παλιό δεν ξεμπέρδεψε με μας. και θα μας χτυπάει κι άλλο -με τα ίδια πρόσωπα, με πολλά προσωπεία.
Ανάρτηση του Κωστή Ζουλιάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: