Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Τιμή και δόξα στην αντάρτισσα του PKK

της Ελευθερίας Ψυχογιού


Μια νέα γυναίκα βασανίστηκε, βιάστηκε και το σώμα της πετάχτηκε γυμνό στο δρόμο . Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα δεν το έκανε το ISIS το έκαναν οι φασίστες του Ερντογάν , η τουρκική αστυνομία ! Η γυναίκα αυτή ήταν μέλος του PKK και πολέμησε το φασισμό του Ερντογαν και του ISIS !

Στην Τουρκία ήταν πάντα δύσκολο να είσαι γυναίκα . Ο Ερντογάν φροντίζει καθημερινά να το κάνει δυσκολότερο. Οι βουλευτές του λένε ότι οι εγκυμονούσες δεν πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί είναι ντροπή . Ο ίδιος ο Ερντογάν λέει ότι τη γυναίκα την έχει κληρονομήσει ο άντρας, ότι η γυναίκα ανήκει στον σύζυγό της. Πρόσφατα πολλές γυναίκες απολύθηκαν από την εργασία τους γιατί ήταν γυναίκες. Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ένα «μόρφωμα» γυναίκας με βάση την ισλαμική ιδεολογία
Το να είσαι Κούρδισα και μάλιστα μέλος του PKK ταυτίζεται με την ελευθερία και την ζωή κι αυτό στην Τουρκία είναι απαγορευτικό ,διώκεται και στην προκειμένη δολοφονείται με τον πλέον απεχθή τρόπο. .
Ένα από τα σύνθημα του PKK στην κουρδική γλώσσα είναι «JIN,IJYAN,AZADI» (που σημαίνει ΓΥΝΑΙΚΑ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) . Την γυναίκα , την ζωή την ελευθερία το PKK τα έχει υπερασπιστεί όσο κανείς ! Το PKK θεωρεί ότι αν οι γυναίκες δεν απελευθερωθούν, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη δημοκρατική κοινωνία. Την απελευθέρωση της γυναίκας δεν την αφήνουν για μετά την επανάσταση. Την κάνουν πράξη τώρα ! Το PKK δεν βιάζει γυναίκες , δεν σκοτώνει παιδιά όπως κάνουν οι φασίστες του Ερντογάν . Παρόλα αυτά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση για την Ε.Ε. και για τις ΗΠΑ, γιατί ο δήθεν πολιτισμός της Δύσης είναι μια σκατούλα πατημένη που εκτρέφουν οι κώλοι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Καμία οργάνωση γυναικών δεν είπε μια λέξη για αυτή την γυναίκα . Καμία φεμινιστική οργάνωση δεν διαμαρτυρήθηκε μαζικά για όσα υπέστη . Το να είσαι μάχιμη γυναίκα αγωνίστρια αντάρτισσα ευτυχώς για τους Κούρδους δεν είναι MKO ευτυχώς ! Το φέρετρο της συντρόφισσας το σήκωσαν στην πλάτη τους οι γυναίκες που θα συνεχίσουν τον αγώνα της . Οι γυναίκες αυτές δίνουν αξία στην ζωή . Εκτός από παιδιά γεννούν την ελπίδα και την βεβαιότητα για μία άλλη κοινωνία . Είναι η μήτρα της αντίστασης και της ανατροπής για όσα επιθυμούμε να γεννήσουμε .
Τιμή και δόξα σε κάθε αντάρτισσα του PKK που αφήνει ένα μάχιμο αποτύπωμα ελευθερίας σ αυτή την ζωή για να το ακολουθούν όσοι έπονται .
Αναδημοσίευση από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ
 « καράβι κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: