Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σχετικά με τις εκλογές – εξπρές των μνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ο πρωθυπουργός του 3ου μνημονίου Αλ. Τσίπρας με την προκήρυξη εκλογών – εξπρές (πρόταση για τις 20 Σεπτέμβρη) επιδιώκει να «πιάσει στον ύπνο» τον λαό και να δημιουργήσει όρους για τη συγκρότηση συμπαγούς κυβέρνησης, που θα εφαρμόσει αδίστακτα το 3ο μνημόνιο και θα υλοποιήσει συνολικά την επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ για την αντιδραστική αναδιάρθρωση του συστήματος, σε «εθνική συνεννόηση» με τους ΝΔ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ, στηριγμένος στο ακραία αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα (που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αλώβητο). Επείγεται ταυτόχρονα να κάνει τις εκλογές πριν τα νέα αντεργατικά εφαρμοστικά μέτρα του μνημονίου (π.χ. ομαδικές απολύσεις, ΕΝΦΙΑ) και πριν οι εργαζόμενοι και ο λαός συνειδητοποιήσουν πλήρως και αρχίσουν να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική των οριστικά και μνημονιακά μεταλλαγμένων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Είναι γελασμένοι όσοι σχεδιάζουν στα υπόγεια του Μαξίμου χωρίς τον ξενοδόχο, όπως υποτιμούσαν τον λαό που έδωσε το 61,3% του ΟΧΙ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα καταδικάσουν βαθιά και τα πέντε ευρω-μνημονιακά συστημικά κόμματα, θα μαυρίσουν τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, θα στείλουν και στις εκλογές μήνυμα αντίστασης και αγώνα, μήνυμα ανατροπής.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενιαία εκλογική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή της μνημονιακής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, με την πρόταση συσπείρωσης και πολιτικής συνεργασίας των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων της ρήξης που παλεύουν για τα ταξικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, για την έξοδο από την φυλακή ΕΕ – ευρώ, ενάντια στο κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, το νεοφασισμό και την αστική διαχείριση.
Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 20/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: