Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Εργατική Αλληλεγγύη: Όχι στο τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο. Αγώνας μέχρι το τέλος των παλιών και νέων μνημονίων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η παρέα του κ. Τσιπρα αφού μετέτρεψε το περήφανο ΌΧΙ του ελληνικού λαού σε υπόδουλο ΝΑΙ, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, προχωράει  στην ψήφιση του τρίτου και χειρότερου μνημονίου. Μετα την συμφωνία με το κουαρτέτο (η συνέχεια της τρόικας ),   σύμφωνα πάντα με τις ορέξεις της αγέλης των λύκων της Ε.Ε  και της παρέας του Σόιμπλε. Μαζί με τα κόμματα των προηγούμενων μνημονιακών  και λαομίσητων κυβερνήσεων, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και τα τσιράκια των Ελλήνων ολιχαρχών (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), που ο ίδιος ο λαός τα έστειλε στο καναβάτσο της πολιτικής ιστορίας, παρά την προσπάθεια κατά τρομοκράτησης του με ότι μέσο διέθεταν. Ένα τρίτο μνημόνιο που οδηγεί:
  • Σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής  ασφάλισης με συντάξεις πείνας και στα βαθιά γεράματα.
  • Σε μειώσεις μισθών και εισοδημάτων  και με άγρια φοροληστεία.
  • Ξεπούλημα σε ότι απέμεινε από δημόσια περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί για να τα δώσουν τα λεφτά στις τράπεζες  και στους τοκογλύφους δανειστές .
  • Εκχώρηση  κάθε ίχνους  λαϊκής κυριαρχίας στους διορισμένους από το ευρωπαϊκό και διεθνές κεφάλαιο.
Η συνέχεια θα παιχτεί τον Οκτώβριο.
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες
καμία απογοήτευση, κανένας εφησυχασμός και καμία ψευδαίσθηση.
Αποδείχτηκε περίτρανα μπροστά στα μάτια μας όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων πως τα μνημόνια δεν καταργούνται, ούτε καλυτερεύουν, αναθέτοντας σε νέους σωτήρες και τάχα μου καλύτερους διαπραγματευτές που μπορούν να πείσουν την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε , ΔΝΤ ,του  ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για καλυτέρευση των όρων.  Κανένα μνημόνιο δεν είναι καλύτερο από το άλλο και κανένα δεν γίνεται καλύτερο κάποια άλλη στιγμή. Οι αποικιοκράτες της της Ε.Ε και οι δουλέμποροι του ελληνικού κεφαλαίου δεν αλλάζουν. Τα θέλουν όλα.

 Είναι ψευδαίσθηση  και σε πολλές περιπτώσεις ηθελημένη απάτη των εκροσώπων του εργοδοτικού και φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού και εκπροσώπους των μικρομεσαίων στρωμάτων , των ευρολιγούριδων  που την δικιά τους υποτέλεια προσπαθούν να την κάνουν ανάγκη για όλο τον λαό  να προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ακόμα και σήμερα για εξαιρέσεις και την λογική του λιγότερου κακού.

Την λύση και την σωτηρία  του εργαζόμενου λαού μόνο  ο μαζικός ενωτικός αγώνας των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος ,εργαζόμενοι, άνεργοι,  συνταξιούχοι ,μικρομεσαίοι ελεύθεροι  επαγγελματίες, αγρότες  και νέοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να παλέψουν για:
  1. κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων.
  2. Για άμεση παύση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους.
  3. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας κάτω από εργατικό έλεγχο.
  4. Προστασία των ανέργων, κατάργηση των ελαστικής και απλήρωτης εργασίας, νέες θέσεις εργασίας με πληρη εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα..
  5. Ρήξη και έξοδο απο την Ε.Ε και ευρωζόνη.
.
Έτσι όπως με την πάλη του ο  λαός έριξε τόσες κυβερνήσεις αντιστάθηκε σε εκβιασμούς και τρομοκρατήσεις φωνάζοντας πάντα ένα βροντερό ΟΧΙ,  έτσι και τώρα να παλέψουμε όλοι μαζί, για να μην ζήσουμε σαν σκλάβοι, εμείς και τα παιδιά μας.

ΟΧΙ  ΜΈΧΡΙ  ΤΟ ΤΈΛΟΣ
Γραφείο τύπου
Κοζάνη 13/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: