Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ του αγώνα, της ανυπακοής και της ρήξης παρών στις εξελίξεις

 Στέφανος Πράσσος

Το σαρωτικό ΟΧΙ, στη λιτότητα και τα μνημόνια, του Ελληνικού λαού, εκτός των άλλων ξεμπρόστιασε όλους τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους της αστικής τάξης και όχι μόνο. Ανάγκασε το Ευρωπαϊκό αλλά και το Ελληνικό κατεστημένο πολιτικό σύστημα να κάνει αλλεπάλληλες ανακυβιστήσεις (κωλοτούμπες) και διπλές πιρουέτες για να αλλάξει άρδην μέσα σε ένα 24ωρο ολοκληρωτικά εκτιμήσεις, νοήματα και πολιτικές θέσεις, χωρίς τσίπα και φυσικά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Έτσι Γιούγκερ και Σόιμπλε, Μέργκελ και Σούλτς, Σαμαράς, Φώφη, Θεοδωράκης, Τζίμεροι και λοιποί Ευρωληγούρηδες αφού έβγαλαν και όλους “τους σκελετούς από τη ντουλάπα τους” (Καραμανλή, Σημίτη και άλλα πολιτικά ζόμπι), και αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το δημοψήφισμα, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς βέβαια, να εκβιάσουν, να φοβερίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό μας για να ψηφίσει το περιπόθητο ΝΑΙ.
Αυτοί όλοι όμως δεν έλεγαν ότι όποιος ψηφίζει ΟΧΙ να ξέρει ότι ψηφίζει όχι στο Ευρώ και όχι στην Ευρώπη; Και μάλιστα για να το εμπεδώσουμε, να σφηνωθεί καλά στο μυαλό μας, μέσω όλων των ιδιωτικών καναλιών και των παπαγάλων της Τρόικα, μας τάραξαν στον εκβιασμό και στην καταστροφολογία, από την ώρα της προκήρυξης του δημοψηφίσματος μέχρι να φτάσει και ο τελευταίος ψηφοφόρος στην κάλπη!
Μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων όμως δε δίστασαν όλοι μαζί να κάνουν την ανακυβίστηση και να μας πούνε ότι αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ δεν ήταν τελικά ενάντια στο Ευρώ και στην ΕΕ ούτε ήθελαν τη ρήξη!!! Απλά ήθελαν διαπραγματεύσεις εντός ......
Αυτή είναι η σοβαρότητα και η πολιτική διορατικότητα της αστικής τάξης και των εκπροσώπων της, στην Ελλάδα και στη ΕΕ.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε από το λαό να πει ΟΧΙ στην πρόταση, τελεσίγραφο των δανειστών, όπως αποδείχτηκε από τα γεγονότα που ακολούθησαν, ήθελε τελικά το ΝΑΙ που έλυνε τα χέρια όχι μόνο στην Τρόικα και στην Τρόικα εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) αλλά και στον ίδιο τον Τσίπρα για να προχωρήσει σε νέο μνημόνιο με τους δανειστές.
Αν αυτό δεν είναι αλήθεια τότε γιατί παραίτησε τον Βαρουφάκη και κάλεσε για βοήθεια (Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών) αυτούς που μέχρι πριν λίγες ώρες εκβίαζαν και απειλούσαν τον λαό και έριχναν όλα τα βάρη της χρεωκοπίας στον ίδιο και στο κόμμα του; Γιατί προτείνει ο ίδιος μέτρα που τα θεωρεί υφεσιακά και επώδυνα για το λαό; Ποιος του έδωσε την εντολή να υπογράψει ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο; Μετά μάλιστα από αυτό το συντριπτικό και περήφανο ΟΧΙ του λαού. Είναι η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Τσίπρας που έκανε τη μεγαλύτερη ανακυβίστηση. Μετέτρεψε μέσα σε λίγες ώρες το ΟΧΙ σε ΝΑΙ
Ο Τσίπρας διάλεξε στρατόπεδο και συμμάχους αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο λαός. Αυτός ο λαός που τους έφερε από το 3% στο 37% δεν το έκανε για τα ωραία τους τα μάτια αλλά γιατί αγανάκτησε από τους άλλους, τους εθελόδουλους, τους γραικύλους, τους νεκροθάφτες της Χώρας και των δικαιωμάτων του λαού.
Η αυθαίρετη ερμηνεία του ΟΧΙ από το ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι: Το 62% του ΟΧΙ καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση Γιούγκερ και έδωσε δύναμη στην Κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί ένα “καλύτερο μνημόνιο” εντός Ευρώ και ΕΕ χωρίς ρήξη. Αυτή την ερμηνεία την αγκάλιασε πλέον ολόκληρο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και παρά τον πόλεμο που έκαναν στον Τσίπρα τώρα στηρίζουν κι αυτόν και τη γραμμή της διαπραγμάτευσης, Από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι τη Φώφη κ τον Σ. Θεωδοράκη της μιντιακής διαπλοκής. Αν σε στηρίζει η αστική τάξη και τα φερέφωνά του θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δε βαδίζεις σωστά!
Αν νομίζουν κι αυτοί και “οι άλλοι” ότι με τα ψέματα και τις αλχημείες ξεμπέρδεψαν με το 62% του λαού που στήριξε ΟΧΙ είναι βαθιά νυχτωμένοι!
Το ΌΧΙ ήρθε για να μείνει και θα γίνει ο εφιάλτης τους!
Την ίδια αυθαίρετη ερμηνεία με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και το ΚΚΕ: Πως “το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι ΝΑΙ σ ένα καλύτερο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ” γι αυτό αφού “ένιψε τας χείρας του” κάλεσε τα μέλη και τους οπαδούς του να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ, δηλαδή στοχευμένο Άκυρο.
Βέβαια το κεφάλαιο, η αστική τάξη και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι παρότι διαφώνησαν με το δημοψήφισμα, το χαρακτήρισαν γελοίο και παραπλανητικό, συσπειρώθηκαν όμως από την πρώτη στιγμή στη μάχη του ΝΑΙ βάζοντας στον αγώνα των εκβιασμών και της τρομοκρατίας, Τροικανούς, Βιομηχάνους, εργοδοσία, ΜΜΕ, ζωντανούς και πεθαμένους.
Η εργατική τάξη και ο λαός “σήκωσε το γάντι” και έδωσε τον αγώνα του ΟΧΙ ενώ το Κόμμα που διατείνεται ότι είναι της εργατικής Τάξης, προτίμησε ανεύθυνα και ελιτίστικα να απέχει απ αυτόν τον αγώνα ψηφίζοντας ΑΚΥΡΟ. Γραμμή που όπως φάνηκε προεκλογικά από τις εσωτερικές αντιδράσεις αλλά και από τα αποτελέσματα, όχι μόνο δεν άγγιξε τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα αλλά απορρίφθηκε και από τους ψηφοφόρους και τα περισσότερα μέλη του. Θα είχε ενδιαφέρον να έδιναν τα στοιχεία με τα αποτελέσματα του στοχευμένου δικού τους άκυρου και όχι να προσπαθούν να οικειοποιηθούν συνολικά το άκυρο, το λευκό και την αποχή.
Η αλήθεια είναι ότι (χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ένα δημοψήφισμα θα λύσει τα προβλήματα) ήταν μια μεγάλη ταξική, εργατολαϊκή μάχη και όλοι αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ απέρριψαν τους εκβιασμούς, τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την ανεργία, το ξεπούλημα της χώρας που συντελείται εδώ και πέντε χρόνια. Απέρριψαν όλα τα μνημόνια. Και του Γιούγκερ και του Τσίπρα!
Όποιος μπήκε στους εργασιακούς χώρους και μίλησε με εργάτες γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι εκεί το ΝΑΙ δεν είχε ούτε 5% κι αυτό προερχόταν από τη διαπλεκόμενη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισε ΟΧΙ είναι αποφασισμένοι για τη ρήξη, δεν τρώνε τους εκβιασμούς για τη έξοδο από Ευρώ και ΕΕ, αντίθετα πάνω από 50% αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ είναι υπέρ της μονομερούς στάσης πληρωμών και υπέρ της διπλής εξόδου από Ευρώ και ΕΕ. Δημιουργείται έτσι ένα νέο εργατολαϊκό κίνημα που ήρθε για να μείνει, να αγωνιστεί και να γράψει ιστορία.
Σε ότι αφορά τις πολιτικές δυνάμεις γίνεται ολοφάνερο πλέον ότι δικαιώνεται απόλυτα και έρχεται στο προσκήνιο το μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δίνει άμεσες απαντήσεις στους εκβιασμούς και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την μεγάλη Κοινωνική αλλαγή, την ανατροπή του ίδιου του συστήματος που γεννά τις κρίσεις, την ανισότητα και τη φτώχεια.
  1. Μονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους
  2. Έξοδο από ΕΕ και Ευρώ
  3. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, της ενέργειας των τηλεπικοινωνιών και όλων των κρίσιμων τομέων της οικονομίας
  4. Μαζικές δημόσιες επενδύσεις για εξάλειψη της ανεργίας με τα λεφτά που περισσεύουν από τη μη πληρωμή του χρέους και των δυσβάσταχτων τόκων.
  5. Παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας αλλά και τις ανάγκες του λαού μας.
  6. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζήσουμε αξιοπρεπώς και να ξεφύγουμε από την ύφεση και την κρίση

Και όλα αυτά (επειδή δεν είμαστε οι μοναδικοί και οι τέλειοι) θα τα παλέψουμε με μέτωπα και κοινή δράση με άλλες αριστερές δυνάμεις, μαζί με τους εργάτες και το λαό στα εργοστάσια στους δρόμους και στις πλατείες.

Πράσσος Στέφανος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης με την ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ στη Δυτική Μακεδονία







Δεν υπάρχουν σχόλια: