Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

11 Μάη ξανά στους δρόμους, όχι σε νέο μνημόνιο, ούτε ευρώ στους δανειστές

Συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται για αύριο Δευτέρα 11 Μάη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μμ στα Προπύλαια και στην Θεσσαλονίκη στις 6.30 μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Την μέρα αυτή θα αρχίσει άλλο ένα eurogroup, όπου θα γίνουν νέα βήματα για προς μια συμφωνία αντιλαϊκών, ενώ την επόμενη μέρα, στις 12 Μάη η κυβέρνηση θα πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 800 εκατ. ευρώ. Η κοινή δήλωση μεταξύ του Τσίπρα και του Προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, είναι αποκαλυπτικός του γεγονότος ότι ο «έντιμος συμβιβασμός» θα είναι ένα νέο μνημόνιο.
Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να πάει κόντρα σε αυτή την πορεία είναι το λαϊκό κίνημα και ο κόσμος του αγώνα. Δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλούν στην κινητοποίηση, με κεντρικά συνθήματα ούτε ευρώ στους δανειστές, όχι στους εκβιασμούς ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, όχι σε νέα μνημόνια!
Συγκεκριμένα: Οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Αριστοτέλης», Αιγάλεω, «Κ. Σωτηρίου», Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Αμαρούσιο, Α” Αθηνών, Νίκαια, Καλλιθέας, Β” Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», «Πρόοδος»-Πειραιά, «Δελμούζος», Ν. Σμύρνης, Γληνός, Δυτικής Αττικής, Στ” Θεσσαλονίκης, «Παρθενώνας». Οι ΕΛΜΕ: Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), ΕΛΜΕ Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Δ΄ Αττικής και Ε΄ Αθήνας, Α’ –Γ’ –Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Το σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικό» Νοσοκομείο, το συντονιστικό ειδικευόμενων γιατρών σε επίσχεση από 11 νοσοκομεία της Αττικής. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.
Καλούν επίσης εργατικά σχήματα όπως η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, οι «Παρεμβάσεις» δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Attack στην ανεργία και στην επισφάλεια κ.ά, κινήσεις πόλης, εργατικές λέσχες. Επίσης καλέι και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήρε η «Κίνηση για τη διαγραφή του χρέους τώρα!», που κυκλοφόρησε αφίσα. Στην κινητοποίηση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση, ο Σύλλογος Γιάννης Κορδάτος.
 Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: