Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ


  Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις
Του Δημήτρη Βάλλα
Το γεγονός ότι το «τροφείο»  των 6 ευρώ που τους δίδεται με τη Συλλογική Σύμβαση τους εκθέτει και δεν το αποδέχονται , επισήμαναν χθες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ τονίζοντας ότι το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 30 εκ. Ευρώ οι ίδιοι επιθυμούν να διατεθεί στους αδυνάτους οικονομικά συμπολίτες μας, αλλά και γενικά στις ευπαθείς ομάδες.
«Δεν χρειαζόμαστε αυξήσεις, θα δηλώσουν χαρακτηριστικά οι ..εργαζόμενοι,  αλλά προσλήψεις και μείωση της τιμής της κιλοβατώρας».
Εντωμεταξύ με αφορμή όλα αυτά και για μια σειρά άλλων αιτημάτων, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Λάρισας, πρόκειται να συνεδριάσουν, ώστε να  να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Χθες σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας, Βόλου, Βέροιας και έχοντας ομόφωνα ψηφίσματα συμπαράστασης από τις Ενώσεις Κατερίνης και Λαμίας , ζήτησαν άμεσο διάλογο και συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη  Λαφαζάνη ώστε να γίνουν πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
«Ζητούμε, θα μας πουν, την ανασυγκρότηση της ΔΕΗ που θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα με μείωση της κιλοβατώρας .
Δεν θέλουμε αυξήσεις, αλλά την άμεση πρόσληψη τεχνικού και διοικητικού προσωπικού ώστε η ΔΕΗ να περπατήσει με τους δικούς της ανθρώπους και όχι με τους εργολάβους.
Ήδη, μοιράστηκαν περίπου 400 εκατομμύρια Ευρώ σε όλη την Ελλάδα για έργα στους εργολάβους εκ των οποίων 5,2 εκ. αφορούν τη Λάρισα και 4,8 εκατομμύρια το Βόλο.
Όμως δεν υπάρχουν έργα για να γίνουν και για αυτά αν προσλαμβάνονταν για τη Λάρισα μόνο 10 τεχνικοί, το κόστος θα είχε μειωθεί στα μισά…
Πρέπει να παραιτηθούν όλες οι διοικήσεις της ΔΕΗ-ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ), ώστε να αποκτήσει η ΔΕΗ το κοινωνικό της πρόσωπο και να απαγκιστρωθεί από τους αντιμνημονιακούς νόμους»…


ΤΟ… «ΤΡΟΦΕΙΟ»
 Εντωμεταξύ , με αφορμή αναφορές των  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την παροχή σε είδος «τροφείου» σε εργαζομένους της ΔΕΗ ΑΕ, από την Επιχείρηση είχε ανακοινωθεί:
«Η εν λόγω παροχή δεν θα είναι σε χρήμα, αλλά θα είναι σε είδος με πρώτη εφαρμογή την κάλυψη της δαπάνης έως κατ΄ανώτατο όριο 6 ευρώ ημερησίως ανά εργαζόμενο του κόστους σίτισης στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σε ορυχεία και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ καντίνες και κυλικεία.
Η επέκταση του μέτρου στους λοιπούς εργαζόμενους της ΔΕΗ θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και μετά από μελέτη των τεχνικών πλευρών του ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη και τη μεγάλη διασπορά των μονάδων της ΔΕΗ σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Εάν το μέτρο εφαρμοζόταν αμέσως και σε πλήρη έκταση, το ετήσιο κόστος του εκτιμάται ότι θα δεν θα υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας (ΔΕΗ ΑΕ), δηλαδή σε 2,3% περίπου του σημερινού κόστους μισθοδοσίας και στο 0,25% του ετήσιου τζίρου της.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία πενταετία το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ έχει μειωθεί σε άνω των 2,8 δισ. ευρώ αθροιστικά ή άνω των 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Τέλος, επισημαίνεται ότι, η παροχή ειδών σίτισης σε προσωπικό που απασχολείται σε βιομηχανικές και άλλες επιχειρήσεις προβλέπεται εδώ και δεκαετίες από τη νομοθεσία και αποτελεί πάγια πρακτική για πολλές επιχειρήσεις στη χώρα μας»…

 http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=21&aid=92942#.VP6Ga4470gc
 Dei Energy News

Δεν υπάρχουν σχόλια: