Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑΡ: Λαός στους δρόμους, όχι στη συμφωνία-γέφυρα

Τους μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους που κρύβει η κυφορούμενη νέα συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν πρέπει να υπογραφεί.
«Αποτελεί διάψευση και άρνηση τελικά των ελπίδων και της εντολής του λαού για απαλλαγή από τη μνημονιακή κόλαση και την ευρωεπιτροπεία» σημειώνεται χαρακτηριστικά για τη συμφωνία που φαίνεται να έρχεται, για να τονιστεί ότι το πλαίσιο των όρων της «κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από το πνεύμα των λαϊκών κινητοποιήσεων».
Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σημειώνει ότι η τελική ονομασία της συμφωνίας μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και παράλληλα μπορεί να λάβει τα εύσημα από τα αστικά ή και τα μνημονιακά ΜΜΕ. Το γεγονός αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή θα αποτελεί «επώδυνο αντιλαϊκό συμβιβασμό, αφού το Μνημόνιο τελικά δεν καταργείται, αλλά γεφυρώνεται».
Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να διαδηλώσουν μαζικά την Κυριακή ενάντια στη νέα συμφωνία, ενάντια στην ΕΕ-σφαγείο των λαών, για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του κινήματος». Όπως υπογραμμίζει, «δεν μπορεί να υπάρχει δύναμη της Αριστεράς που να στηρίξει ή να δείξει ανοχή σε τέτοια συμφωνία». Ποιο είναι όμως το αναγκαίο πλαίσιο πάλης σήμερα;
Το εργατικό κίνημα με ενωτική δράση μπορεί να αντισταθεί στις δυσμενείς εξελίξεις και να αντεπιτεθεί προτάσσοντας μεταξύ άλλων τα αιτήματα: Όχι στη νέα συμφωνία. Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΚΤ και της ΕΕ. Ούτε ευρώ για το χρέος. Να μην πληρωθεί άλλη δόση και τόκοι στους τοκογλύφους. Μονομερής και πλήρης διαγραφή του χρέους, παύση πληρωμών. Άμεση κατάργηση όλου του μνημονιακού πλαισίου, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Απειθαρχία στο σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ. Νέος προϋπολογισμός κάλυψης των εργατικών και λαϊκών αναγκών τώρα. Άμεσα μέτρα ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων. Εθνικοποίηση των τραπεζών που έχουν διασωθεί και πληρωθεί με δισ. από τα λεφτά των εργαζομένων και του λαού μας. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση, έξοδος από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: