Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τι σημαίνει η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις εκπομπές ρύπων και το CO2 για την Ελλάδα και το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Φλώρινας (video)



Ψηφίστηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο η τροπολογία που "βάζει" τη χώρα μας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού για την περίοδο 2021-2030 με έτος βάσης το 2014 και 2015 με αποτέλεσμα την παροχή κονδυλίων για έργα που έχουν σχέση με την ενέργεια.

Την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας χαιρέτησαν η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συνδικάτα της περιοχής καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη

Δήλωση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη:

Ωστόσο να σημειωθεί πως η τροπολογία που ψηφίστηκε δεν αφορά τα δωρεάν δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που έχει ζητήσει η χώρα μας και συνεχίζει να ζητά για να παρατείνει τις ώρες λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Τα παραπάνω προβλέπονται από την τροπολογία 10Γ η οποία και καταψηφίστηκε.
Σημαντικό για την περιοχή και το μέλλον της όσον αφορά στη μεταλιγνιτική εποχή χαρακτήρισε τη θετική εξέλιξη για την ένταξη στο Ταμείο Ειδικής Μετάβασης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Η WWF ωστόσο με ανακοίνωσή της και με δηλώσεις του υπεύθυνου για τα θέματα ενέργειας και κλιματική αλλαγής Νίκου Μάντζαρη, δίνει μια διαφορετική διάσταση για την ψήφιση της τροπολογίας τονίζοντας πως το "Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάζει τέλος στα λιγνιτικά όνειρα της ΔΕΗ αφού απέρριψε τις φωτογραφικές τροπολογίες των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που άνοιγαν τον δρόμο για την επιδότηση της Πτολεμαΐδας V και της Μελίτης II, των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ".
Δήλωση του Υπεύθυνου για Θέματα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής WWF Ελλάς Νίκου Μάντζαρη:
ΠΗΓΗ:Kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: