Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι ! Συγκέντρωση 7/12 Υπ.Εργασίας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ


Η νέα εργασιακή πραγματικότητα όπως παγιώνεται και στη χώρα μας με το νέο εργασιακό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει τη λήξη της εργασίας όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, νομιμοποιώντας και καθιερώνοντας την ελαστική απασχόληση.

Στα πρότυπα των αντιδραστικών εργασιακών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ, με χαρακτηριστικότερη την εργασιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Ολάντ στη Γαλλία, κυβέρνηση –ΕΕ -  κεφάλαιο εξαπολύουν επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες: κατάργηση 13ου-14ου μισθού, μείωση του κατώτατου μισθού και θεσμοθέτηση υποκατώτατου για τη νεολαία, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, προώθηση της γενικευμένης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις με νέες μορφές φθηνής-χωρίς δικαιώματα εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας και θεσμοθέτηση του εργοδοτικού lock-out.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι καινούρια για τους νέους εργαζόμενους. Η νέα βάρδια της εργασίας, πιο μορφωμένη από ποτέ,  όταν βρίσκει δουλειά, εξαναγκάζεται σε ελαστική και ολιγόμηνη εργασία χωρίς δικαιώματα που εναλλάσσεται με ανεργία.
Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ανασφάλιστοι, που δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη αν δεν ανατρέψουν την αντεργατική αυτή πολιτική και τις κυβερνήσεις τους, που ζουν στη ζώνη του λυκόφωτος μεταξύ ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, ήρθε η ώρα να υψώσουν φωνή για να βάλουν φρένο στην εκμετάλλευση και να διεκδικήσουν μια  αξιοβίωτη ζωή!
Ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός, σε ανοιχτή συμφωνία με την κυβέρνηση και τους βιομήχανους, ούτε θέλει ούτε μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς. Συνεχίζουν το σχέδιο υπονόμευσης της αναγκαίας πανεργατικής απάντησης. Η τακτική αυτή οδηγεί στην αποδοχή των μέτρων της Κυβέρνησης και της 2ης αξιολόγησης και την τραγική επανάληψη του περσινού φιάσκου του Ασφαλιστικού! Δεν μπορούμε να πάμε με μια από τα ίδια. Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η κόλαση που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.
Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική μέρα δράσης στις 7/12 ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, που καλούν η  Σύσκεψη για την Ανεργία και την Επισφάλεια και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό.  Να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ εν όψει  της πανελλαδικής απεργίας στις 8/12!
Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος να συμβάλλουν στην αναγκαία κοινή αγωνιστική δράση, για ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης ανατροπής. Για να ξηλωθούν παλιά και νέα μνημόνια!
Παλεύουμε για:
  • Κατάργηση των ευρωμνημονίων διαρκείας. Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη χώρα! Έξοδος από την ΕΕ. Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!
  • Κάτω τα βρωμόχερά σας από το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα! Διεκδικούμε τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.  Πάλη ενάντια στην παλιά και νέα μιντιακή δικτατορία. 
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Δουλειά σταθερή, μόνιμη και πλήρης. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής-μαύρης εργασίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους.
  • Άμεση κατάργηση των προκλητικών διακρίσεων σε βάρος της νεολαίας μέχρι 25 χρονών. καταργηθούν τα προγράμματα σκλαβιάς ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και ο νέος εργασιακός νόμος
  • Εδώ και τώρα μέτρα για το χτύπημα της ανεργίας! Επίδομα ανεργίας για όλους στο ύψος του κατώτερου μισθού. Να περνάνε στο κράτος και στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές και να ξαναλειτουργούνε με εργατικό /λαϊκό έλεγχο. Μείωση του εργάσιμου χρόνου και των  χρόνων συνταξιοδότησης, προσλήψεις / δημόσιες επενδύσεις σε κοινωνικά χρήσιμους τομείς (παιδεία, υγεία πρώτα απ’ όλα).
  • Δραστική μείωση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων, των νέων επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχιάς αγροτιάς. Γενναία αύξηση της φορολόγησης του πλούτου.
  • Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών(νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, πρόνοια, γη). Καθολική, αξιοπρεπής  δημόσια παιδεία – υγεία –πρόνοια.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/12 ΣΤΙΣ 6ΜΜ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: