Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ/Δ. Μακεδονίας: Πέντε παρατάξεις διεκδικούν την ψήφο των μηχανικών

 
Συντάκτης: Χρήστος Βήττας
Πηγή: e-ptolemeos.gr
από:e-KOZANH
Στη μάχη των αρχαιρεσιών για την εκλογή οργάνων στο ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας ρίχνονται πέντε συνδυασμοί και συνολικά 167 υποψήφιοι, διεκδικώντας την ψήφο των περίπου 2.200 μηχανικών.
Οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Νοεμβρίου και θα εκλεγούν η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από 51 άτομα και το Πειθαρχικό συμβούλιο αποτελούμενο από 5 άτομα. Επίσης θα εκλεγεί η κεντρική διοίκηση του ΤΕΕ. Στις εκλογές για την Αντιπροσωπεία Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν οι συνδυασμοί:
Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας. Ηγείται ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Μαυροματίδης. Έχει πλήρες ψηφοδέλτιο με 35 υποψηφίους από την Κοζάνη, 3 από Γρεβενά, 7 από Καστοριά και 6 από Φλώρινα. Πρόκειται για έναν «πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό», υπογραμμίζει ο επικεφαλής, στον οποίο συμμετέχουν πολλοί υποψήφιοι από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚ.
Νέα Πρόταση Μηχανικών. Συνδυασμός που ηγούνται οι Στέλιος Αμαραντίδης και Νίκος Συλίρης, με ανεξάρτητους μηχανικούς και άλλους γνωστούς από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει 30 υποψηφίους στην Κοζάνη, 3 στα Γρεβενά, 7 στην Καστοριά και 6 στη Φλώρινα. Είναι σχεδόν πλήρες ψηφοδέλτιο με εξαίρεση την Κοζάνη, όπου δικαιούται να έχει 35 υποψηφίους, δηλαδή υπολείπονται 5.
Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών.  Συνδυασμός που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Κακάλη, γνωστό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης. Έχει 28 υποψηφίους στη Κοζάνη, 3 στα Γρεβενά, 4 στην Καστοριά και 6 στη Φλώρινα.
Πανεπιστημονική Δημοκρατική Κίνηση. Συνδυασμός που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Έχει υποψηφίους μόνο στην Κοζάνη, 17 στον αριθμό, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει υποψηφίους στους άλλους τρεις νομούς.
Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο Μηχανικών (Ε.Α.Μ.- Μ. Πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με υποψηφίους: 7 στην Κοζάνη, από 2 σε Γρεβενά και Καστοριά και 1 στη Φλώρινα.
Να σημειωθεί ότι στην Αντιπροσωπεία Δυτικής Μακεδονίας θα εκλεγούν συνολικά 51 σύμβουλοι, οι οποίοι θα είναι: 35 από Κοζάνη, 7 από Καστοριά, 6 από Φλώρινα και 3 από Γρεβενά. Για τους 5 που θα εκλεγούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός, μπορεί να είναι ακόμη και όλοι από έναν νομό. Οι 51 της Αντιπροσωπείας Δυτικής Μακεδονίας θα εκλέξουν στη συνέχεια 9μελή Διοικούσα Επιτροπή.
Στην απερχόμενη Αντιπροσωπεία Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, την πλειοψηφία έχει ο συνδυασμός Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, με 42%, ακολουθεί η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με 22%, οι Ενεργοί Μηχανικοί (τώρα δεν συμμετέχουν στις εκλογές, όπως ανακοίνωσαν με σχετική επιστολή) με 17% και η Νέα Πρόταση Μηχανικών με 13%. Στην απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας είχε 4 συμβούλους, η ΔΚΜ και οι Ενεργοί Μηχανικοί από 2 και Νέα Πρόταση Μηχανικών 1.
Τέλος, τα παραπάνω ψηφοδέλτια που κατέρχονται στις εκλογές του ΤΕΕ στις 20 Νοεμβρίου, θα επικυρωθούν τις προσεχείς ημέρες με απόφαση της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής. Να σημειωθεί ακόμη ότι στις προηγούμενες εκλογές, από τα περίπου 2.200 μέλη του ΤΕΕ στη Δυτική Μακεδονία, είχαν ψηφίσει οι μισοί.
Αναλυτικά όλοι οι συνδυασμοί είναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: