Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Τ.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Τ.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Πέμπτη 20 Οκτώβρη, 6.30 μμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης
Νέα δραματική κλιμάκωση και βάθεμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, εξελίσσεται με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και καταστροφή ολόκληρων πόλεων και υποδομών σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των χωρών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων παίρνουν επικίνδυνη τροπή και φαίνεται να μην έχουν τέλος., ενώ η υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με τη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημιουργούν τραγικές συνέπειες.



Οι ίδιοι, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, που δημιουργούν τον πόλεμο, τη δυστυχία και την προσφυγιά, οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως απειλή, μη διστάζοντας να καταστρατηγήσουν ακόμη και στοιχειώδεις διεθνείς συνθήκες για την προστασία και το άσυλο τους.  Πρόκειται για  ποινικοποίηση της προσφυγιάς και μετατροπή του Αιγαίου σε "πεδίο μάχης" κατά των προσφύγων, με καταδιώξεις φουσκωτών βαρκών από το ΝΑΤΟ, τη FRONTEX και τους συνοριοφύλακες Ελλάδας και Τουρκίας, με μοναδικό αποτέλεσμα τους περισσότερους πνιγμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει ακέραια την ευθύνη για τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε., παρά την επικοινωνιακή της ρητορεία. Με τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας προχωρά σε φυλακίσεις και απελάσεις των προσφύγων, τους στερεί το δικαίωμα στο άσυλο. Όσο για τους πρόσφυγες που ήρθαν πριν τη συμφωνία τους στοιβάζει σε στρατόπεδα-φυλακές, σε απάνθρωπες συνθήκες, δημιουργώντας γκέτο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, παραδίδει τη λειτουργία τους στο στρατό και στο έλεος των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, τους διαχωρίζει από τους ντόπιους, αμφισβητεί το δικαίωμα τους σε περίθαλψη, δουλειά, καθώς και μόρφωση. Σε αυτές τις συνθήκες βρίσκει έδαφος η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων και η ισλαμοφοβία και αναπτύσσεται η δράση φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων με επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι παλεύουμε την ίδια στιγμή ενάντια στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τις αντεργατικές πολιτικές, τα μνημόνια και την καταστροφή που αυτά έφεραν στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, καταλαβαίνουμε ότι είναι κοινή η ρίζα της δυστυχίας, όπως κοινή πρέπει να είναι απάντησή μας για να σπάσουν τα δεσμά. Απέναντι στον «ανθρωπισμό» τους και την ψευδεπίγραφη ελεημοσύνη των ΜΚΟ, εμείς προτάσσουμε τη μαχητική διεθνιστική διεκδίκηση, ως μόνο ικανό και αναγκαίο όπλο για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, συντονισμούς, οργανώσεις, κινήσεις, ντόπιους και πρόσφυγες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό.

      ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
      ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
      ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
      ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
      ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: