Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αλλαγές και νέο πιλοτικό ωράριο στα Ορυχεία της ΔΕΗ

ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σύσκεψη για τις αλλαγές στο ωράριο βάρδιας στα ορυχεία και τους σταθμούς της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ όλων των σωματείων ενέργειας και της διοίκησης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Το νέο πρόγραμμα βάρδιας που καθορίστηκε έχει αλλαγές, για τις οποίες μίλησε στον Λύσανδρο Ρήγα και το ράδιο Λόγος ο πρόεδρος του Σωματείου ¨Σπάρτακος" Μόσχος Μόσχου, λέγοντας πως οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από 1η Απριλίου. "Ο Σπάρτακος είχε στείλει επιστολή ήδη για το θέμα των αλλαγών, οι οποίες θα εφαρμοστούν τελικά πιλοτικά για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών μετά από απαίτηση πολλών συναδέλφων για να δοκιμαστεί ένα νέο ωράριο στα ορυχεία. Αφού δοκιμαστεί και το νέο ωράριο, οι συνάδελφοι μπορούν να αποφασίσουν πιο θέλουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσχος Μόσχου.

Από 1 Απριλίου μέχρι 31 Ιουλίου θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο, για το οποίο οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν πιο τελικά θέλουν, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Το διάστημα χαρακτηρίζεται ως αρκετό από τα συνδικάτα, προκειμένου να αποφασίσουν να θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο που προτείνει η διοίκηση ή το παλιό, όπως ισχύει σήμερα. μέχρι τώρα ισχύουν επτά ημέρες νυχτερινά, επτά απογευματινά και επτά πρωινά, μεσολαβώντας τριήμερο ρεπό. Με το νέο ωράριο θα ισχύει: Τρεις ημέρες νυχτερινά, τρεις απογευματινά και δύο πρωινά, με τις ίδιες ημέρες εργασίας απλώς με τα ρεπό να είναι σπαστά.
Η πρόταση υπάρχει από το 2000 και με τα χρόνια ωρίμασε ενώ υπάρχουν και οι σχετικές γνωματεύσεις. Πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή και με το τέλος του τετραμήνου θα υπάρξουν και οι οριστικές αποφάσεις. Η διοίκηση της ΔΕΗ ήθελε 6μηνη πιλοτική εφαρμογή και οι εργαζόμενοι ζήτησα 4μηνο, προκειμένου να μην είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα εφαρμογής του και να μην παγιωθούν καταστάσεις.
Στη σύσκεψη δεν συμμετείχε το σωματείο της Εργατικής Αλληλεγγύης, προκρίνοντας άλλα αιτήματα.
Σε ό,τι αφορά τα όσα ακούστηκαν στο συνέδριο επιχειρηματικότητας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δια στόματος προέδρου ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ο κ. Μόσχου τόνισε πως "δεν συντρέχουν λόγου ώστε μονάδες της ΔΕΗ και ορυχεία να πάνε σε κοινοπρακτικά σχήματα", ενώ οι εργαζόμενοι δεν θα είναι αντίθετοι στη δημιουργία της Μελίτης ΙΙ. Ο πρόεδρος του Σπάρτακου δεν παρέλειψε να επισημάνει πως αυτή τη στιγμή οι μισές μονάδες της ΔΕΗ είναι εκτός λόγω χαμηλής ζήτησης, απορώντας ποιος θα έρθει να επενδύσει στην περιοχή με αυτά τα δεδομένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: